Ofyren – grillen 2.0

Yes, nu kommer det som alla köttätande fans och grillentusiaster längtat efter: en riktig, ordentlig och snygg grillupplevelse! Sluta genast skramla upp den där klotgrillen, för här är grill 2.0 – ofyren. Har du inte testat den eller sett den? Njut av den här saftiga läsningen…

Har du någonsin stått och meckat med en klotgrill och undrar varför du slösar bort det där fina köttstycket med att bränna sönder det över gallret som inte blivit tvättat sen 1995? Släpp det. Ofyrens mästare på https://ecta.nu/ menar själva att ofyren är ett nytt sätt att umgås på kring grillen. Den här nämligen utformad på ett sätt som gör den enkel att laga mat på och den är om inte annat ett mycket snyggt och proffsigt inslag på din trädgård. 

Det blir grillat på ofyren i sommar

Tänk dig ett gäng på kanske 20 pers. Alla står kring eldstaden och njuter av dofterna av grillat kött, nymald peppar, rödvin och honung… Färska kryddor till det som en ordentlig glaze med olja. Att umgås kring grillen ligger på något sätt djupt rotad i människans natur: det var så vi tillagade maten över den öppna elden för tusentals år sen, och traditionen sitter kvar än idag.

Det har varit snack om eldningsförbud och grillförbud. Man ska alltid följa ens lokala kommuns riktlinjer och alltid ta en extra titt på vad som bedöms som tillåtet och inte för dagen. Men något som inte uppmärksammas tillräckligt ofta är att de stationära grillarna är betydligt säkrare än engångsgrillarna, som man ofta placerar på marken. Det är logiskt att sådana löper betydligt större risk för spridning av eld och bränning av marken än stationerade grillar.

Få finfina tips på hur du ska grilla köttet i sommar i Aftonbladets mycket bra guide. Lycka till och glöm inte att njuta. Det bästa med en ofyr är ju trotsallt att den funkar att använda även på vintern, eftersom den är stationerad i din trädgård. Det blir till och med upplägg för ett ordentligt vinterkalas även i december. Vi hoppas att det saftas ordentligt i munnen nu när sommaren äntligen har kommit till vårt kalla land.