Gör som mattanten – använd crocs

Crocs som arbetssko har vi sett förut, oftast har det varit den gamla hederliga mattanten som haft dem på sig och då vita. Crocs bistro är lite mjukare än de traditionella träskorna som fanns förr i tiden och ska vara ergonomiska för de som står upp en hel dag. Dessutom ska de också vara lätta att göra rena och det är just crocsen.

Hur man minns just sin mattant är helt individuellt, kanske var det en man som stod och lade på maträtterna på tallriken, eller kanske var det den stereotypiska mattanten som vi ser på tv och film. Hur hen än ser ut så är det klart att denne ska ha bra skor och man kan tänka sig att det är påfrestande att stå i samma skor en hel dag. Då är det klart läge för att ta hand om fötter och rygg. Ofta hör man dessa yrkesmänniskor klaga på just trötta ryggar och liknande, därför manas dem till att köpa crocs för att får det bättre.

Mattanter är ofta ett komiskt inslag i reklam, tv och film. Om man ser till Simpsons är det en kedjerökande, äldre och trött kvinna som serverar barnen en högst tveksam måltid. Om man istället ser till Morgonsoffan som gick på TV för något år sen så ser man en skånsk dam som pratar grötigt och otydligt och lassar upp maten med brunsås och mariekex. Ett komiskt inslag alltså, verkligheten ser däremot helt annorlunda ut och detta är en hårt arbetande yrkesgrupp, som ofta har slitna ryggar och onda fötter.

Urklipp från Morgonsoffan: