Dejt på restaurang

Denna text har ett lite annorlunda perspektiv än de flesta andra på denna sida. Istället för att handla om restaurangen och restaurangmaten i sig handlar den om fenomenet restaurangbesök, och mer specifikt restaurangbesök som del av en dejt. Vi går igenom en liten checklista kring vad du bör tänka på innan, under och efter dejten som involverar ett restaurangbesök!

Innan

  • Föreslå ett ställe. När du bjuder med någon på dejt, på middag på restaurang bör du även komma med något förslag på vart. Du kan absolut vara öppen på motförslag, men om du har ett förslag på ställe känns din förfrågan mer seriös och planerad.
  • Boka bord. Det är pinsamt att komma till en restaurang man valt ut och inte få plats. Punkt.
  • Tänk inte bara på omgivningen och restaurangens status utan även på maten de serverar. Kräftor är gott och snart är det säsong, men känner du dig verkligen bekväm med att äta med händerna och bli väldigt kladdig på första dejten?

Under

  • Vi tycker att det är en fin gest att komma med något litet till dejten. Blommor, choklad eller vad som helst. Så länge det inte är dyrt. En liten present som överraskning är en kul krydda som påminner om mallen för en amerikansk dejt. Visste du att svenskar knappt vill bjuda ut på restaurang överhuvudtaget?
  • Ställ mycket frågor och låt personen prata om sig själv, de flesta gillar att prata om sig själva. Verka intresserad. Se även till att få din dejt att skratta så piffa gärna upp dina historier för att hamna på plussidan. Ljug dock inte, berätta bara utifrån ett komiskt perspektiv!
  • Tänk på bordsskicket! Tugga med munnen stängd och prata inte med mat i munnen. Vitlöksandedräkt i örat är inte alltid så hett.

Efter

  • Dagen efter är det alltid trevligt att tacka för en trevlig middag. Vill du vara extra gullig kan du överraska med en present som tack! Godisboxarna på länken är en originell idé som får dig att sticka ut lite bland alla chokladaskar och blombuketter.
  • Vill du bjuda ut på en till dejt så gör det inte för fort, men inte heller för långsamt. Dagen efter är oftast lite väl fort. Inom en vecka ska det senast ske dock. Att vänta ungefär tre dagar tror vi är lagom, men det finns inget facit utan det är situationsberoende.