Frantzén/Lindberg splittras

Den starka stjärnkocksduon Frantzen/Lindberg har nu splittrats. På grund av hets har de båda valt att inte längre jobba ihop och även vänskapen mellan de båda är över. 

dessertI Stockholm finns det mycket bra restauranger som serverar mat som man drömmer om en lång tid efter besöket. Ja, faktum är att maten allena kan locka människor från fjärran hörn att besöka vattenstaden och med hjälp av stockholmshotell.com kan man komma lite billigare undan och med det kunna med gott samvete lägga några extra kronor på maten. För det är inte billigt om man vill äta gott. Med det smakar därefter. Dock går det att läsa att den starka duon Frantzén/Lindberg nu gått skilda vägar då pressen blev för hård för att uppnå en tredje stjärna i Guide Michelin.

Från vänner till ingenting

Den tvästjärniga krogen, belägen i Gamla stan började för några år sedan att höja ambitionen för att få en tredje stjärna i Michelinguiden och med det bli den första restaurangen i Norden som ligger på den stjärnnivån. Men den satsningen kom med mycket blod, svett och tårar skriver Expressen.se och kostade att den ena parten Lindberg lämnade restaurangen. Han lämnade den för att fokusera på det han älskar mest: att skapa härliga efterrätter och att göra det i ett klimat som känns inspirerande och inte kravfyllt. Björn Frantzén var den som drev på att det skulle bli tre stjärnor och har just det drivet för att lyckas. För man måste vara en viss typ av person för det.

SVT2 gjorde en dokumentär, Hunger, om krogen där man skulle kunna följa de båda stjärnorna i jakt mot den tredje stjärnan. Dock blev det att man fick följa mängder av gräl och se två personer som var otroligt olika. Förhoppningsvis var detta det bästa som kunde hända de båda kockarna, och självklart hoppas man att de finner tillbaka till vänskapen. Vill man besöka Frantzén gör man det i Gamla Stan och är man sugen på goda bakelser få man bege sig till Nacka där man finner Lindbergs bageri.