Matstaden Göteborg

middagHalva nöjet med att resa är ju att äta och dricka gott. Det handlar om att upptäcka nya smaker, miljöer och njuta av att bli lyxigt serverad och var gör man inte det bättre än på restaurang? Göteborg är en stad som berikats med massor av framgångsrika och prisade restauranger, en restaurangernas och matens stad helt enkelt.

Den som vill ha en härlig kulinarisk upplevelse i en mysig storstad bör styra sin kosa mot Göteborg. Här finns ett stort utbud av fantastiska restauranger väl värda ett eller flera besök, perfekt för en efterlängtad stadsweekend! In och kolla på en lista på hotell längs Avenyn eller någon annan stans i Göteborg för att bo nära stadens kärna och där det händer!

Restauranggala gav Göteborg flera priser

I Expressen kan man läsa om utmärkelserna som delades ut under årets Restauranggala. Staden Göteborg handlar inte bara om fisk och skaldjur utan det är smaker från all världens hörn som lyfts fram och kombineras i stadens rika restaurangutbud. Göteborg är sannerligen en stad där smaker och kombinationer är i fokus och kanske är det därför som staden nu plockat hem flera restaurangutmärkelser i Restauranggalan. Bland annat så vann Ulf Wagner och hans Sjömagasinet titeln Årets krögare, Thörnströms kök vann Årets hållbara krog och Årets matsalsteam, Johan i Hallen blev Årets Leverantör, årets framtidslöfte gick till Anton Husa och Årets hederspris gick till Krister Dahl från Gothia Towers. Utbudet av prisade restauranger i staden är stort. Men det finns några andra restauranger i staden som också visat sig vara omåttligt populära, kanske på grund av både mat och atmosfär. I Metro kan man läsa om bland annat The Barn, SK Mat & Människor, Toso, La Cucina Italiana, Meet, Ristorante Bellora, Pinchos och Tranquilo vilka är väl värda att besöka.

Framtidens mat

Att Göteborg är en otroligt populär och lyckad matstad är ingen nyhet. Men hur kan det komma se ut i framtiden, vilken mat kommer att serveras i staden då? I en artikel publicerad i DN står det att framtidens mat skulle kunna vara insekter, svenska bönor och odlat kött. En av satsningarna för att framställa klimatsmart mat pågår på bland annat Chalmers, där produkterna har sin bas från exempelvis havre, ärta och hampa. Kanske kan vi komma att äta denna klimatsmarta mat på Göteborgs restauranger i framtiden.