Gör din egen diet

Ni kunde läsa i inlägget ovan om olika typer av dieter som blivit populära flugor att inta. Men, ibland kan det vara svårt att hålla sig till en diet, för vi är komplexa varelser och att är vi olika. Så att låta någon annan bestämma vad som fungerar bäst för oss kan ibland kännas konstigt. Då är det bara att du tar dig i kragen och mixar ihop din egen mix av det som gör dig gott. Men, kanske inte chokladfrukostar och chipsmiddagar varje dag. En egen diet måste även innehålla bra ingredienser. Men om du vet att du är ett kakmonster så får du självklart slänga in några kakor på helgen för att sedan ta dig an ett träningspass som en bra start på veckan sen. Det är viktigt att du tänker på att det är du som bestämmer över din egen kropp.

Att få med alla nyttigheter

Viktigt att tänka på är att du måste få med alla viktiga födoämnen så din kropp byggs upp och mår bra. Sedan handlar det mycket om att använda det sunda förnuftet och att ha tallriksmodellen i åtanke. Lite värre, eller kanske bättre, är om du är vegetarian och inte äter kött. Då handlar det om kosttillskott samt att få i dig rätt med bönor, linser och andra grönsaker som är rika på zink, järn, fosfor och andra mineraler.

Lär dig älska mat!

Ska man gå på en diet är det bra och en stor förutsättning att du älskar eller lär dig att älska mat. Det handlar om att när man väljer att gå på diet och att i synnerhet välja att göra sin egen diet så måste man vara noggrann med att man får i sig allt som är viktigt att få i sig. Annars kommer du bli trött och kroppen kommer inte tycka om dig. Tänk långsiktigt istället för korta mål.