Ännu en restaurang i Stockholm får 5/5

Stockholm verkar ha en förmåga att avge restaurang efter restaurang med enorm kvalitet och omsorg, här kan du hitta mycket fina kötträtter som sätter sig i långtidsminnet. En bra restaurang serverar köttet i god och nyskapande kvalitet – och inser vikten av god generositet. DN:s krogkommission har hittat en 5/5:a.

Det verkar bli dags att boka hotell nära restauranger igen, för DNs krogkommission har delat ut en femma till restaurangen Hantverket i Stockholm. Restaurangen beröms bland annat för att laga maten med omsorg och glädje, och personalen verkar ha minst lika trevligt som gästerna. På menyn står bland annat:

  • Rå biff som carpaccio, ekokött från uppländska Lövsta.
  • Svensk bläckfisk med rättika och ostronmajo.
  • Gulbetor som man bundit in i ett litet paket.
  • Vegetarisk nyskapande variant av mac’n’cheese med sparris, ramslök och makaroner.

Restaurangen beskrivs som harmlös och ”snobbfri”. Gästerna får ta emot maträtter med rik variation och uppfinningsrikedom och generositeten är god. Stämningen i personalen verkar lättsam och det syns att de har roligt när de jobbar.

Sturegatan i Stockholm levererar

Det är inte bara Hantverket som blir intressant på Sturegatan i Stockholm. Kanske ta en efterdrink på kultiga Taverna Brillo, som blandar både klädsamt och elegant med lite svängigare, robustare stil. De har gjort sig kända för att boka spännande och nyskapande DJs som sägs ha en lovande framtid. Testa också Kommendören och Miss Voon, om du ändå bor i närheten. Att ta en runda och fokusera på vad de olika stadsdelarna har att erbjuda är alltid ett bra sätt att lära kina en stad på djupet på.

Med det önskar vi en riktigt matig resa och hoppas att det kommer fler spännande restauranger för oss som älskar kött, kvalitet och det goda livet!