Gör egen glass till efterrätt

När det är dags att bjuda över vänner på middag vill du såklart stoltsera med en riktigt god meny där efterrätten är pricken över i:et. Så varför inte göra egen glass att bjuda på? Här är några tips och enkla knep för att lyckas med en riktigt god efterrätt.

Om du ska bjuda på middag och planerar att servera hemmagjord glass till efterrätt är det viktigt att göra allt rätt från början. Ett tips är därför att starta med att köpa hem den bästa glassmaskinen för ändamålet, till exempel att du väljer en större modell & du planerar att göra mycket glass och ofta. Välj en mindre variant om du bara vill pröva att göra egen glass bara för just den här middagsbjudningen. Sedan när du gjort det är det bara att sätta igång. Vad sägs om en klassisk vaniljglass med kanderade valnötter i för extra crunch och krisp? Eller kanske en hallonglass som toppas av med färska hallon vid servering? Du kan göra precis vilken glas du än är sugen på och som passar ihop med övrig mat som du serverar.

Glass som nyttigt mellanmål

Något som kan vara bra att tänka på är att glass inte är så onyttigt som du kanske tror, i alla fall inte när du tillverkar glassen själv. Då väljer ju faktiskt du exakt vilka råvaror du ska använda och när du har en glassmaskin är det bara att experimentera! Och i vissa fall behöver du inte ens använda glassmaskinen när du vill göra ett nyttigt glassmellanmål som till och med barnen kan njuta av. Ett gott recept med fryst banan, hallon och spenat finns till exempel hos Expressen som en dietist rekommenderar, och det kan alltid vara roligt att testa.

Tips på glassar att testa

Ibland kan det vara svårt att komma på spännande smakkombinationer att testa på när du har en glassmaskin, så varför inte låta dig inspireras av de nya smakerna för i år? Några av GB:s nya glassar är till exempel dessa:

  • Magnum Ruby
  • Magnum Salted Caramel & Glazed Alomnds
  • Cornetto Mermaid
  • Pippi Tjolahoppglass

Och hur kul är det inte att både Igloo Cola och Solero Mango dyker upp igen? Testa att kopiera smakerna i din egen glassmaskin och vem vet – kanske blir din glass hemma faktiskt godare än glassjättens?