Heta restauranger i Stockholm

Stockholm erbjuder en uppsjö av intressanta restauranger som bara verkar bli fler och fler. Oavsett om du föredrar lyxrestauranger eller trendiga och plånboksvänliga foodie-hak så är det troligt att du kommer hitta en mängd matställen att älska. Stockholm har gott om alternativ för veganen såväl som köttälskaren, och har blivit känd som en stad som samlar mat från världens alla hörn.

Relatively long table at low angle, dishes and wineglasses served for an upcoming banquet event. Salad, soup, casserole, variety of wine. Triangularly folded napkins. Blur behind focal point.Oavsett om du befinner dig på sofistikerade Östermalm eller i Södermalms hipsterkvarter så kommer du mötas av ett flöde av olika matkulturer. De gamla slitna pizzeriorna som staden var full av för några decennier sedan har ersatts av moderna hälsohak och fashionabla food courts ägda av kändiskockar. Dessutom kryllar Stockholm numera av spännande hotell och coola vandrarhem, och vill du bo på ett hotell nära din favoritrestaurang så kommer det vara lätt ordnat.

Välj rätt köttrestaurang

Letar du efter en klassisk meny bestående av kött- och fiskrätter som anpassats efter säsongen så är Hillenberg på Humlegårdsgatan restaurangen för dig. På Grev Turegatan hittar du den omåttligt populära kvarterskrogen Napolyon som serverar franska husmansklassiker, och hos Calexico’s på Hornsgatan bjuds du på mexikanska rätter tillagade på ekologiska råvaror. Vill du ta med dig din hund till en härlig hamburgerrestaurang så ska ni bege er till vackra Luma Park i Hammarby Sjöstad där Krubb nyligen slagit upp portarna med en mängd spännande smaker på menyn.

Så hittar du vegetariska alternativ för just dig

Om du är en inbiten vegetarian eller vegan som älskar rostade rotfrukter och sallader så kommer du uppskatta Hermans på Fjällgatan. Har du däremot precis blivit vegetarian eller bara vill äta vegetariskt några dagar i veckan så är det troligt att du kommer föredra Södermanna i Söderhallarna. Här erbjuds vegetariska rätter som påminner om vanliga kötträtter, och du kan till exempel välja mellan falafel, vegokebab och vegobiff.

Här kan hela familjen äta

Om du planerar att ta med familjen på middag så kan ni med fördel besöka food courten Teatern på Ringen vid Skanstull. Här samlas några av landets främsta kockar, och det serveras alltifrån lyxiga hamburgare och hälsosamma pizzor till fiskrätter och varmkorv med bröd.