Grilla kött med grilltillbehör

Det är sommar, det är sol – det är grilldags igen! Vad för olika kött kan du grilla och vilka rätter går det att enkelt få ihop i uteköket en skön sommarkväll? 

Allt. Du kan grilla allt. I princip i alla fall. Sedan gäller det att använda dig av smarta och roliga grilltillbehör som grillspett, folie, grillmatta, tänger för att få upp varma saker från gallret, grillgafflar och stekspadar. Vad har du hemma och vad behöver du köpa? Som tur är kan du köpa dina grillverktyg snabbt och enkelt online nuförtiden.

Grilla hela sommaren – utom när det är förbud

Under förra sommaren var det så varmt och hett så marken torkade upp fullständigt – med ödeläggande bränder som resultat. När det blir så torrt i marken utfärdas ofta ett grillförbud, eller eldningsförbud som det mer korrekt heter:

Eldningsförbud är utfärdat på många platser i landet – och räddningstjänsten varnar för brandrisken – Expressen

Men sedan finns det olika grader av förbud gällande eldning. Det kan vara ett normalt eldningsförbud, eller till exempel ett totalt eldningsförbud. Det strängaste förbudet är dock grillförbud, då du inte får grilla alls. Mer om hur bränder kan starta när vi inte är uppmärksamma går det att läsa om här på Storstockholms Brandförsvar.

Recept på grillat kött

Men när det inte är grillförbud kan du passa på att grilla läckra köttbitar på en glödande kolbädd. Några favoriter i sommarkvällen är hamburgare av högrev, grillspett med kyckling och ryggbiff serverad med bearnaisesås. I en artikel i Elle hittar du bland annat hela sju recept för en lyckad grillkväll. Läs mer om dessa här.