Bio blir restaurang

Den före detta fotbollsspelaren och numera stjärnkocken Björn Frantzén öppnar ytterligare en restaurang i Stockholm, och denna gången är det den gamla Östermalmsbiografen Astoria som ska byggas om. Till skillnad från den intima Restaurant Frantzén i Gamla stan så är den nya restaurangen 1200 kvadratmeter med två våningar och plats för upp emot 180 gäster.

Efter sin fotbollskarriär i AIK mellan 1992 och 1996 beslöt sig Frantzén för att sadla om och satsa på en karriär inom restaurangbranschen. Intresset för mat var dock inte nytt utan sträckte sig tillbaka ända till barndomen. Det första steget i den nya karriären var att göra praktik på Edsbacka krog för att sedan bege sig vidare och arbeta för stjärnkrogar i bland annat Storbritannien och Frankrike. Idag har han gett ut två kokböcker och är väl etablerad i mat- och restaurangbranschen med följande engagemang:

  • Restaurant Frantzén
  • The Flying Elk.
  • Catering Frantzén
  • Studio Frantzén,
  • Corner Club
  • Gaston vin

Biograf blir restaurang

Nu är det alltså dags igen för Björn Frantzén att utöka sin samling av verksamheter. Denna gången genom att bygga om den gamla anrika biografen Astoria på Östermalm i Stockholm till restaurang med ny restauranginredning och ny meny. Att ännu en restaurang öppnas av Frantzén ett år efter nyöppnandet av Restaurant Frantzén i Gamla Stan i Stockholm är inte så konstigt. Restaurant Frantzén är den första svenska restaurangen med hela tre Michelinstjärnor och blev en enorm succé bland både gäster och kritiker, och Björn Frantzén själv söker ständigt efter nya projekt och utmaningar. Till skillnad från den lilla intima Restaurant Frantzén så inryms den nya restaurangen i den 1200 kvadratmeter stora biolokalen med plats för mellan 150 och 180 gäster.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och även om den nya restaurangen öppnar först under 2020 efter en omfattande renovering samt bygget av ett helt nytt hus. Och skulle väntan bli alltför olidlig så finns trots allt stjärnkockens övriga restauranger att besöka redan idag. Eller varför inte skaffa någon av hans två kokböcker och själv lära dig att orientera dig i Björn Frantzén gastronomiska värld. Tiden går fort och snart öppnas ridån för den nya restaurangen.