Energidryckerna tar allt större plats i våra liv

Energidrycker Celsius har blivit omåttligt populära och fortsätter bara att sälja. Denna dryck kommer i en mängs olika smaker och det kommer ständigt ut nyheter som ska locka oss. Den stora fördelen med energidryckerna är att de innehåller koffein som gör dig pigg samt en hel del härliga vitaminer och mineraler.

Försäljningen av energidrycker såsom Nocco och Celsius har ökat extremt de senaste åren och för många är detta ett alternativ till läsk. Energidrycken kan ha fått ett lite dåligt rykte på senaste tiden eftersom drycken har spridit sig bland unga som inte är vana vid att dricka koffein. Men faktum är att drycken inte är farlig så länge man dricker den i måttliga mängder. För de som är lite mindre och ovana vid koffein kan drycken däremot påverka och leda till symtom som skakningar och illamående.

Fördelar med energidrycken

Det finns många fördelar med att dricka energidryck istället för till exempel läsk, saft eller alkohol.

  • Koffein. En energidryck kan motsvara 1-2 koppar kaffe som gör dig pigg och du blir mer vaksam på omvärlden runtomkring dig. Det kan även göra att du presterar bättre på träningen vilket är en stor anledning till att många dricker detta.
  • Vitaminer och mineraler. Även om största ingrediensen är vatten innehåller energidryck bland annat B-vitaminer och D-vitaminer som bidrar till att vi mår bättre.
  • Sötningsmedel. De flesta energidrycker innehåller sötningsmedel istället för tillsatt socker vilket också är en bra hälsoeffekt. Det är detta som gör att det är bättre att välja en Nocco istället för en läsk som är full med socker.
  • BCAA. Flera energidrycker innehåller dessutom grenade aminosyror som gynnar när du vill bygga muskler.

Stort utbud av smaker

Tack vare den höga efterfrågan på energidrycker har det på senaste år kommit en mängs roliga smaker och det finns därmed någon som faller alla i smaker. Du kan dricka allt från smak av citron till ananas och även spännande smaker som flamingo och enhörning. Det har dessutom kommit ut energidryck i form av glass som är perfekt att njuta av på stranden en varm sommardag. Hitta dina favoriter och njut idag!