Lägg om din livsstil för bättre hälsa

Det kan kännas oöverstigligt att lägga om din livsstil. Att sluta röka, äta bättre och röra dig mer kan kännas utmanande. Det krävs dock inte mer än små förändringar för att göra stor skillnad.

Det är lätt att tänka att det är dumt att samtidigt förändra för många saker i livet. Att sluta röka, för att ta bara en sak, kan ju lätt kännas överväldigande i sig. Det går dock att argumentera för att det är bra att kombinera att sluta röka med att energiboosta kroppen överlag. Om du känner att du har mer energi överlag verkar det väl självklart att det blir enklare att sluta röka, eller hur?

Ersätt cigarretterna

Om du vill lägga om till en hälsosammare livsstil kan du börja med att göra små förändringar på många olika områden. Ett bra sätt att till exempel ersätta cigaretterna med ett hälsosammare alternativ är med e-cigg. Istället för att röka tobak fullt av tjära och andra cancerframkallande ämnen förångar du e juice som kan vara smaksatt på olika väldoftande sätt. För många kan det kännas extra angeläget i nuläget med tanke på att rökare tycks vara bland dem som drabbas värst av coronaviruset.

Lägg om din livsstil med några enkla knep

Att inte bara sluta röka utan samtidigt göra resten av din livsstil kan få mängder av positiva effekter. Du blir piggare, friskare och mildrar allt från ryggont till allergiska besvär. Om du nu tänker att det är ett enormt projekt, ta det lugnt. Du kan med relativt små förändringar i din vardag lägga grunden till långsiktigt hållbara livsstilsförändringar.

  • Öka andelen proteiner i kosten.
  • Rör dig mer, till en början räcker det med små förändringar, som att du tar trapporna istället för hissen, promenerar till affären etc.
  • Stretcha 10 minuter om dagen. Stretching får dig att känna dig både fräschare och rörligare.
  • Stretcha gärna efter att du vaknat på morgonen.
  • Spendera tid utomhus åtminstone någon gång varje dag. Så lite som 20 minuter om dagen utomhus kan förbättra din psykiska hälsa.